Nieuws

De laatste berichten

29 juli 2021 - De mensen van Con Brio: Eric

Een musical maak je niet alleen. Iedereen draagt zijn steentje bij om er een geweldige show van te maken! In deze rubriek zoomen we in op de mensen die deel uitmaken van Con Brio. Hoe zorgen zij ervoor dat deze show er eentje wordt om nooit meer te vergeten?

Vandaag in de spotlights: Eric van Rooij, muzikaal leider bij Con Brio

‘’Een muzikaal leider regelt vrijwel alles wat met muziek te maken heeft. Het begint eigenlijk al bij de keuze van de musical zelf. Is de muziek haalbaar? Is er überhaupt bladmuziek en zijn alle teksten beschikbaar in het Nederlands?’’ En dat is nog maar het begin. ‘’Als we de muziek hebben, dan moet het natuurlijk ingestudeerd worden door de leden,’’ vertelt Eric. ‘’Repeteren, repeteren, repeteren.  Normaal gesproken zijn we vrijwel een jaar bezig met het instuderen van de liedjes. Zo zorgen we ervoor dat de meerstemmigheid foutloos klinkt.’’

Omdat Eric hoge eisen stelt aan de musical, verandert er zélfs tijdens de show wel eens wat aan de muziek. ‘’Een musical neerzetten blijft dus spannend. Wij kunnen gelukkig altijd met de spelers communiceren tijdens de voorstelling. Het publiek merkt daar ook helemaal niks van!’’ lacht Eric. Na een drukke show geniet Eric dan ook altijd van een welverdiend biertje.

Eric en zijn vrouw Ank zijn ook thuis veel bezig met Con Brio. Ank zorgt namelijk voor de kleding tijdens de shows. ‘’We zijn heel eerlijk tegen elkaar. Als een noot tijdens de repetities anders klonk dan bedoeld, dan zegt ze het gewoon. En ik zeg dat weer terug tegen haar. Dan heb je tenminste eerlijke feedback! Hierdoor kan er weer een hoop verbeterd worden!’’ Op deze manier dragen Ank en Eric hun steentje bij aan een piekfijne show!

Benieuwd naar de muziek en de kleding in de musical VerGaande Glorie? Kom dan kijken naar de voorstelling op 17, 18 en 19 september in Theater de Bussel. Kaartjes zijn te koop via de website:

https://www.theaterdebussel.nl/programma/3671/musicalvereniging_con_brio/vergaande_glorie

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors