Nieuws

De laatste berichten

5 juli 2021 - De mensen van Con Brio: Stijn

Een musical maak je niet alleen. Iedereen draagt zijn steentje bij om er een geweldige show van te maken! In deze rubriek zoomen we in op de mensen die deel uitmaken van Con Brio. Hoe zorgen zij ervoor dat deze show er eentje wordt om nooit meer te vergeten?

Vandaag in de spotlights: Stijn van Uitert (21), de creatieve duizendpoot van Con Brio!

Stijn doet veel voor Musicalvereniging Con Brio. Zo is hij hoofd rekwisieten, heeft hij geholpen met het schrijven van het script én heeft hij een deel van het decor ontworpen. ‘’Ja het is druk, maar ik ben nog maar een student. Ik máák er dus gewoon tijd voor. Ik ben liever bezig met de vereniging dan dat ik een film kijk hoor’’, zegt Stijn lachend, ‘’Ik vind het leuk om dingen te regelen en te organiseren. Vooral het contact met mensen geeft me energie!’’

Naast de creatieve bezigheden, is Stijn ook gewoon spelend lid. Hoewel hij nog maar drie jaar lid is, mocht Stijn al een hoofdrol vertolken in ‘De Drie Musketiers’. ‘’Dat was heel bijzonder hoor. Ik ben erg blij dat ik toen al die kans heb gekregen. Volgend jaar in ‘Young Frankenstein’ heb ik weer een heel ander soort rol, dus het is allemaal erg afwisselend!’’ Ook in ‘VerGaande Glorie’ heeft Stijn een leuke rol (we houden nog even geheim wie hij speelt!) én hij maakt deel uit van het dansteam. Stijn hoeft zich dus nooit te vervelen.

‘’Het meest bijzondere van Con Brio is hoe hecht de vereniging is. Con Brio voelt eigenlijk als een soort tweede familie. Er is veel saamhorigheid in de vereniging, en dat is juist zo belangrijk. Als het voorstellingsweekend achter de rug is, dan gaan we ook met zijn allen opruimen en een feestje vieren. Dat vind ik eigenlijk wel het mooiste moment van heel het weekend.’’ Niet ieder moment van het voorstellingsweekend is relaxt voor Stijn. ‘’Voordat de show begint, moet ik telkens plassen’’, lacht Stijn, ‘’Dat komt echt door de zenuwen! Maar als we eenmaal begonnen zijn, is de spanning weg en is het genieten!’’

Wil jij Stijn en de rest van Con Brio zien schitteren op het toneel? Kom dan kijken naar de voorstelling VerGaande Glorie op 17, 18 en 19 september. De tickets gaan binnenkort in de verkoop. Houd de socials in de gaten voor informatie!

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors