Nieuws

De laatste berichten

18 maart 2022 - In Het Maanlicht: Elizabeth & de Sopranen

In het maanlicht – 18 maart 2022

Het is weer volle maan! Net zoals vorige maancyclus zetten wij het repetitieproces en de personages van Young Frankenstein weer in het maanlicht. Deze maand staat de volle maan in het sterrenbeeld maagd. Dit kan ervoor zorgen dat de emoties van onze Transsylvaniërs flink naar buiten kunnen komen. Deze volle maan kan dus voor een explosieve sfeer zorgen!

Wij vinden het daarom tijd om een explosief personage in het maanlicht te zetten: Elizabeth Benning, de verloofde van ons hoofdpersonage Frederik Frankenstein. Elizabeth wordt in onze musical gespeeld door Isis Bakkers, die dit jaar voor het eerst meespeelt in een Con Brio-musical. ‘Elizabeth is dus de verloofde van Frederik,’ legt Isis uit, ‘maar eigenlijk geeft ze alleen maar om de status en het geld van Frederik. Elizabeth is een erg uitdagende rol om te spelen, omdat ze soms heel serieus is en soms juist erg hysterisch is. Je moet als speler dus continu schakelen, wat echt een uitdaging kan zijn. Ze is een echte diva!’, lacht Isis. Hoewel Elizabeth een uitdagende rol is, vindt ze de rol wel goed bij zichzelf passen. ‘Elizabeth is lekker pittig, en dat kan ik ook wel zijn. Elizabeth weet goed wat ze wil en ze heeft altijd haar zegje en mening klaar.’ Voor haar rol moet Isis dus veel spelen met haar tegenspeler, maar hier komt ook een groot stuk dans en zang bij kijken. Tijdens het gesprek met Isis over haar rol is ook Sam aanwezig. Hij vindt dat Isis en alle andere spelers het fantastisch doen. ‘Het verbaast me telkens weer waar het niveau van de groep ligt. Het is ontzettend leuk om eindelijk weer met z’n allen een heel stuk neer te zetten.’

In de eerste weken van het repetitieproces is de groep vooral bezig geweest met het aanleren van de choreografieën. De afgelopen week en de komende weken zal vooral de zang wat meer aan de orde komen. Volgende week heeft de groep de allereerste echte zangrepetitie, maar dat betekent niet dat de leden zelf nog niet aan de slag zijn gegaan met het instuderen van de liedjes. Corinne en de andere sopranen hebben al veel moeilijke stukken doorgenomen. ‘Zangcoach Babette heeft al een aantal voorbeelden voor ons ingezongen en haar visie op het nummer gegeven, waar wij weer tips uit hebben kunnen halen. De samenwerking hierin is erg goed. In de komende tijd willen we graag leren hoe we in onze zang en spel de emotie kunnen overbrengen!’ legt Corinne uit. De fanatieke zangers van de groep zijn dus al hard aan het repeteren gegaan. Vanaf volgende week kunnen we echt de puntjes op de i gaan zetten, met behulp van zangcoach Babette!

Word jij nou ook steeds nieuwsgierig naar onze voorstelling Young Frankenstein? Hou dan onze social media in de gaten voor meer updates over de show en de kaartverkoop!

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors