Nieuws

De laatste berichten

16 april 2022 - In het Maanlicht: Jong & Oud

Het is weer volle maan, wat betekent dat het opnieuw tijd is om spelers van onze musicalvereniging Con Brio in het maanlicht te zetten.

Deze volle maan spreken wij Noek Verboven en Jos van Altvorst. De één zit nog op de middelbare school, terwijl de ander net met pensioen is. 

Musicalvereniging Con Brio staat bekend om haar familievoorstellingen en daarbij hoort een diverse cast met verschillende leeftijden. Met een leeftijd van veertien jaar is Noek Verboven de jongste van het stel. Toen ze tien jaar oud was, heeft ze al meegedaan met een voorstelling van Con Brio waarvoor eenmalig kinderen nodig waren. “Naderhand wilde ik graag terug aangezien het altijd leuk en gezellig was, en er een fijne sfeer hing”, aldus Noek. Afgelopen oktober deed zij dan ook auditie en dat met succes, want sindsdien is ze volwaardig lid van onze vereniging.

Naast Noek is ook Jos van Altvorst sinds oktober binnen ons gezelschap getreden. Anderhalf jaar geleden is hij gestopt met werken en hij vindt het leuk om in zijn vrije tijd een groot sociaal netwerk te hebben. Jos: “De meeste mensen binnen mijn netwerk zijn toch wat ouder en ik ben dan ook blij dat ik bij Con Brio ben gekomen. Hier lopen namelijk allerlei jonge figuren rond en dat is erg verfrissend; ik haal hier veel energie uit.”

Wanneer Jos de vraag krijgt wat hij kan leren van de jonge garde begint hij te lachen. “Wat die jonge gasten flikken, is dat ze binnen no-time vierentwintig A4’tjes uit hun hoofd weten en daar heb ik juist veel moeite mee”, zegt Jos. “Dat is iets waar ik veel bewondering voor heb.”

Het valt Noek op dat de meer ervaren spelers als Jos voorafgaand aan een scène vaak al hebben nagedacht over wat zij gaan doen. Ze vertelt: “Hoewel ik bij het zetten van een scène – tijdens de repetitie – gewoon op het podium stap en wel zie wat er gebeurt, hebben de oudere spelers hun handelingen vaak al uitgestippeld. Dat vind ik mooi en dit is iets waar ik veel van kan leren.”

“Iedereen is heel enthousiast en gemotiveerd bezig,” aldus Jos. “Wat ik zelf hoop is dat ik het een en ander aan rust uitstraal. Daarnaast zie ik vaak mogelijkheden om een lach uit het publiek te trekken en ik hoop dat ik dit kan overbrengen op mijn (jonge) medespelers. Daar ga ik in ieder geval mijn uiterste best voor doen.”

Noek geeft aan dat ze bij Con Brio veel van iedereen leert en het leuk vindt dat de groep uit verschillende leeftijden bestaat: “Iedereen is één groep en het maakt daarbij niet uit hoe oud je bent. Het is altijd gezellig en iedereen is aardig tegen elkaar. Qua sfeer is het dus echt top.” Ook Jos sluit zich daarbij aan: “Mensen accepteren je gewoon, ook al ben je ouder dan zestig jaar. Dit gaat automatisch en je merkt het leeftijdsverschil niet. Niet alleen tijdens de repetitie, maar ook niet als we met een aantal leden achteraf nog een drankje gaan doen in de kroeg. We gaan goed met elkaar om en dat is echt tekenend voor deze club.”

Ben jij benieuwd naar hoe onze groepsdynamiek tot uiting komt op het podium? Kom dan op 21, 22 en 23 oktober 2022 kijken naar onze tiende voorstelling ‘Young Frankenstein’!

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors