Nieuws

De laatste berichten

16 februari 2022 - In het maanlicht: Monsters & Choreo’s

De favoriete tijd van onze Transsylvaniërs is weer aangebroken: volle maan!

Iedere Maan zetten wij de personages en de repetities van Young Frankenstein in het Maanlicht. Ben jij ook benieuwd naar het repetitieproces en alle personages? Lees dan gauw verder!

Denk je aan Frankenstein, dan denk je aan het monster. Ook in Young Frankenstein kan dit monster natuurlijk niet ontbreken. Het monster wordt gespeeld door Dennis, die er al heel erg veel zin in heeft. ‘’Het monster is een personage dat in het begin alleen maar kan grommen. Het wordt dus een uitdaging om zo’n rol te mogen spelen, want ik ben het gewend om te praten!’’ Dennis heeft zin om deze uitdaging aan te gaan, maar herkennen op het podium zullen we hem niet. ‘’Ik krijg een kostuum aan vol met protheses. Je kan dus echt niet meer zien dat ik een mens ben’’, zegt Dennis lachend. ‘’Het is hierdoor echt een andere rol dan normaal. Hoewel Young Frankenstein al twee keer is uitgesteld, vind ik het nog altijd even leuk om te spelen. Het stuk zit namelijk vol platte humor. Ik weet zeker dat het publiek hier echt van gaat genieten.’’

Ook nieuw lid Luuk is het hiermee eens. ‘’Het stuk is heel spannend en griezelig maar ook supergrappig en leuk.’’ Luuk staat veel op het podium als danser. De afgelopen weken is een groot deel van de groep bezig geweest met het aanleren van de choreografieën. ‘’Het is erg hard werken, maar ik zit er weer helemaal in.’’ Omdat er veel humor in het stuk zit, moet dit ook terugkomen in de dansen. En dat lukt helemaal! De sfeer tijdens de danslessen is geweldig, er wordt veel gelachen maar ook serieus gewerkt. Morris, die vorig jaar door zijn rol niet veel hoefde te dansen, vindt het leuk om dit jaar fanatiek mee te mogen doen. ‘’Vorig jaar heb ik de dansen letterlijk ontsprongen, maar het dansen bevalt me eigenlijk wel heel goed’’, legt Morris enthousiast uit.

Bij musicaldansen moet je op veel dingen letten. Dancecaptain Irene legt uit hoe dit komt: ‘’Bij musical ondersteunt de dans het verhaal. Het is dus erg belangrijk om in je rol te dansen. De expressie is daarom net zo belangrijk als de techniek, maar de dansen moeten natuurlijk wel strak zijn. Je moet dus letten op je bewegingen, maar ook op je gezichtsuitdrukkingen!’’

Ben je ook benieuwd hoe onze musical steeds verder vorm zal krijgen? Houd onze socials dan in de gaten! Tot volgende Maan!

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors