Nieuws

De laatste berichten

16 mei 2022 - In het maanlicht: Young Frankenstein!

Musicalvereniging Con Brio is de afgelopen maancyclus weer hard aan het werk om de geweldige voorstelling Young Frankenstein op de planken te krijgen.

Deze maand zetten wij deze voorstelling zelf een keer in het maanlicht. Ben jij benieuwd naar alle ins & outs over Young Frankenstein? Lees dan hieronder verder, en voor je het weet ben jij net als wij een Young Frankenstein-expert!

Wist je dat Con Brio nog maar de tweede musicalvereniging is die Young Frankenstein opvoert?

Een primeur dus! Als je aan een bekende musical denkt, dan is Young Frankenstein misschien niet de eerste waar je aan denkt. Bij Con Brio zijn we van mening dat YF alle ingrediënten bevat voor een geweldige voorstelling: humor, bijzondere personages, aanstekelijke muziek en nog héél veel meer. Wij hopen dus dat jullie aan het eind van de voorstelling net zo fan zijn als wij!

Wist je dat Young Frankenstein gebaseerd is op de film uit 1974, geregisseerd door Mel Brooks?

Hoewel de film dus uit de vroege jaren ’70 komt, werd de musical pas voor het eerst opgevoerd in 2007. Zowel de musical als de film waren een razend succes, voornamelijk door het komisch talent van regisseur Mel Brooks. Brooks heeft zelfs een keer gezegd dat Young Frankenstein zijn beste film ooit was. Dat klinkt veelbelovend, toch?

Wist je dat Young Frankenstein gaat over de kleinzoon van de bekende Viktor Frankenstein?

Ah, Frankenstein, die bekende gekke wetenschapper uit de roman van Mary Shelley. Viktor kreeg het voor elkaar om van allerlei lichaamsdelen een levend wezen te creëren. Het boek Frankenstein is al vanaf de vroege 19e eeuw zó populair, dat wij het nog steeds goed kennen. En daar zijn we blij mee, want anders hadden wij deze leuke musical nu niet kunnen opvoeren. Young Frankenstein vertelt dus het verhaal van de kleinzoon van Viktor. De kleinzoon, Frederick, reist af naar het kasteel van zijn grootvader in Transsylvanië. De sceptische Frederick is eigenlijk niet van plan lang te blijven, maar gaandeweg ontmoet hij een aantal gruwelijk leuke mensen. Kunnen zij Frederick ervan overtuigen om zijn grootvaders levenswerk voort te zetten?

Wist je dat Young Frankenstein flink wat aanstekelijke muziek heeft, waaronder het bekende lied ‘Puttin’ on the Ritz’?

Alle aanstekelijke liedjes zullen vast en zeker nog dagen in je hoofd blijven zitten. Maar wist je dat er zowel in de film als in de musical ook een érg bekend nummer zit? Puttin’ on the Ritz, een nummer uit 1927 (!), is bij vrijwel iedereen erg bekend. Waarom Puttin’ on the Ritz voorkomt in Young Frankenstein houden wij nog even geheim. We kunnen je wel één ding garanderen: het wordt lachen, gieren, brullen.

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors