Musicaldisciplines

Spel, Zang, Dans & Muziek

Spel


In 2020 mochten we een regisseur verwelkomen met wie we nog niet eerder samenwerkten. Best spannend… maar alle spanning was direct weg toen we Bas de Bont leerden kennen op onze eerste repetitie. Bas brengt zijn aanstekelijke plezier en tomeloze energie iedere keer weer op de groep over. Hij staat bekend om zijn inzet van gilly-gilly: een spelenergie die spelers kan laten stralen.

Maar wie is Bas? Hij begon zijn loopbaan in de theaterwereld als acteur. Op zijn 22e werkte hij in het ‘Land van Ooit’ waar hij verschillende rollen speelde. Daarna werkte hij in veel verschillende projecten: van educatieve projecten op scholen over bijvoorbeeld geweld tot improvisatiecabaret in grote theaters.

Na tien jaar in de schijnwerpers, begon hij aan een nieuwe uitdaging in de vorm van de HBO-opleiding theatermaker aan de Theater Academy in Tilburg. Inmiddels werkt hij al een aantal jaar als regisseur. In zijn coaching en begeleiding van spelers gebruikt hij zijn eigen ervaringen als acteur.

Bas wil elk jaar een fantastische voorstelling maken, maar ook zeker de spelers laten groeien en laten genieten van wat ze doen. “Als de spelers voluit genieten van de voorstelling die zij spelen, straalt dat af op het publiek en is de voorstelling al voor 80% geslaagd!”
Orkest

 

Een musicalproductie zonder orkest is voor Con Brio ondenkbaar. De afgelopen jaren heeft ons live orkest verschillende formaties gehad. Vreemd? Natuurlijk niet! Want iedere productie kent zijn eigen sferen, en dat geldt ook voor de muziek en de instrumentenbezetting. 

Voor onze musical Curtains hebben wij fantastisch samengewerkt met Theater Orkest Brabant en ook voor Monty Python’s Spamalot zijn zij weer van de partij
 
Dans

 


Een productie zonder dans?! Dat is geen musical! Hieronder stelt onze choreograaf Irene Goorden zich aan ons voor!

Van jongs af aan heb ik een passie voor musical en dans en ik draag dit graag over op anderen. Eind 2020 ben ik bij deze fantastische vereniging gekomen als spelend lid. In 2022 ben ik voor de voorstelling Young Frankenstein aan de slag gegaan als Dance Captain. In 2023 heb ik voor de voorstelling Curtains de kans gekregen om voor twee volledige nummers de choreografie te maken. Ik vond het super leuk om te doen en toen er voor de productie van 2024 een nieuwe choreograaf gezocht werd, heb ik die taak vol enthousiasme op me genomen. Ik vind het belangrijk dat iedereen met plezier op het podium staat, dat we het beste uit elkaar halen en er ruimte is om te groeien. De groep is ontzettend fanatiek en erg leuk om mee te werken, en ik ben trots op het toegewijde team waarmee ik mag werken. Samen streven we naar een voorstelling waar we met trots op terugkijken, en ik heb er alle vertrouwen in dat we dat dit jaar weer zullen bereiken!
Zang


Dit jaar wordt de zang geleid door onze zangcoach Marieke Migchielsen. Ook zij stelt zich graag aan ons voor:

Ik ben Marieke Migchielsen.
Ik heb gestudeerd aan het Brabants Conservatorium. Na 20 jaar als muziekdocent op het Mgr. Frenckencollege te hebben gewerkt, leek het me leuk om iets creatiefs ernaast te doen. Na de voorstelling van Young Frankenstein was ik positief verrast en toen ik de vacature zag voor zangrepetitor heb ik meteen gereageerd.
Mijn repetities staan in het teken van samenhorigheid, goed naar elkaar luisteren, fouten maken en erom kunnen lachen, voluit durven zingen, hoog niveau nastreven en genieten van elkaar. Ik heb er zin in!


Producties

waar we trots op zijn

Bekijk al onze producties

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors