Musicaldisciplines

Spel, Zang, Dans & Muziek

Spel


In 2020 mochten we een regisseur verwelkomen met wie we nog niet eerder samenwerkten. Best spannend… maar alle spanning was direct weg toen we Bas de Bont leerden kennen op onze eerste repetitie. Bas brengt zijn aanstekelijke plezier en tomeloze energie iedere keer weer op de groep over. Hij staat bekend om zijn inzet van gilly-gilly: een spelenergie die spelers kan laten stralen.

Maar wie is Bas? Hij begon zijn loopbaan in de theaterwereld als acteur. Op zijn 22e werkte hij in het ‘Land van Ooit’ waar hij verschillende rollen speelde. Daarna werkte hij in veel verschillende projecten: van educatieve projecten op scholen over bijvoorbeeld geweld tot improvisatiecabaret in grote theaters.

Na tien jaar in de schijnwerpers, begon hij aan een nieuwe uitdaging in de vorm van de HBO-opleiding theatermaker aan de Theater Academy in Tilburg. Inmiddels werkt hij al een aantal jaar als regisseur. In zijn coaching en begeleiding van spelers gebruikt hij zijn eigen ervaringen als acteur.

Bas wil dit jaar een fantastische voorstelling maken, maar ook zeker de spelers laten groeien en laten genieten van wat ze doen. “Als de spelers voluit genieten van de voorstelling die zijn spelen, straalt dat af op het publiek en is de voorstelling al voor 80% geslaagd!”
Orkest

Een musicalproductie zonder orkest is voor Con Brio ondenkbaar. De afgelopen jaren heeft ons live orkest verschillende formaties gehad. Vreemd? Natuurlijk niet! Want iedere productie kent zijn eigen sferen, en dat geldt ook voor de muziek en de instrumentenbezetting. Ook dit jaar zal Eric van Rooij weer van de partij zijn en zal er weer een live orkest de productie Young Frankenstein begeleiden.

Het is, naast fantastisch om te zien hoe het orkest hun gemeenschappelijke passie van muziek met elkaar deelt, ook erg mooi om te zien hoeveel plezier men onderling heeft.  En laat plezier nou voorop staan bij Con Brio. Al met al zijn we trots om met deze muzikanten samen te mogen werken!

 
Dans

Een productie zonder dans?! Dat is geen musical! Tenminste niet zonder de dansen van Roxanne Joosen. Al vanaf ‘Shrek’ produceert zij de mooiste choreografieën voor Con Brio. Zij laat de groep ieder jaar naar een nieuw dansniveau stijgen en volgens haar zit er nog veel meer groei in.
Roxanne’s creaties zijn mooi, vrolijk en aangrijpend. Ook in Young Frankenstein zal Rox weer voor prachtige dansen zorgen.


 ZangWat u hoort? Een groep spelers die vol overgave en in harmonie een achtstemmig nummer laten horen. Een hoofdrolspeler die het publiek meeneemt in zijn gevoel met een prachtig solonummer. Backing vocals die volledig op elkaar afgestemd de lead ondersteunen zonder te overheersen.
Wat hoort u niet? Babette Sonderman die maandenlang partijen uitzoekt, inzingt en verdeelt. Ook hoort u de vele repetities met valse noten, verkeerde inzetten en kooroefeningen niet. 
Tot het moment dat je zelf geniet van hoe mooi je samen klinkt. Dat je hoort hoe de stemmen samen één worden. Dat je voelt hoe jouw stem aansluit op al die anderen en je het publiek beweegt.
 Producties

waar we trots op zijn

Bekijk al onze producties

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors