Nieuws

De laatste berichten

28 december 2020 - De regisseur over 2020

Het is onwerkelijk als ik terugkijk naar afgelopen jaar.Wat we mee hebben gemaakt zal zeker de geschiedenisboeken ingaan en we zullen nog lang terugdenken aan 2020 terwijl we tegelijkertijd dit jaar zo snel mogelijk willen vergeten.
Ondanks de vele tegenslagen hebben we ook mooie dingen mee gemaakt. Want in zware tijden komen de beste kanten van mensen naar boven.

We lieten ons niet kennen als club en wanneer bleek dat YF niet door zou gaan zijn we meteen met zijn allen gaan kijken naar wat wel kan. En wat heb ik toen de kracht en speelsheid van deze club mogen zien! Iedereen gaf nog wat extra om er een compleet nieuwe show in bizar korte tijd eruit te trekken. Verborgen (en niet zo verborgen) talenten kwamen naar boven, er werd kei hard gewerkt vanuit meerdere kanten en er kwam zowaar een idee, teksten, scenes, etc. etc.
Echter moesten we tot ieders spijt ook dit project voorbarig stopzetten. Te veel factoren zorgde ervoor dat we niet konden gaan spelen. Toch ben ik van mening dat dit harde werk niet voor niets is geweest en denk ik met heel veel plezier terug aan ons ‘projectje’. Tijdens dit project was het groepsgevoel goed aanwezig en bleek voor mij hoe belangrijk dat is. Maar ook de leergierigheid en het willen groeien in het vak. Aspecten die ik zeker mee wil nemen naar de toekomst!

En toen was het dus stil… geen voorstelling, geen plannen… maar wel… audities! Wat een tijd om ze te houden, maar wat was er een talent! We werden weg geblazen door zwaaiende benen en armen, stemmen die water tegen houden (snap je hem? Dijk van een stem? …☺…) en transformaties van personen naar personages en Stijn die auditanten meteen grenzen liet opzoeken. Wederom zag ik de weken erna de kracht van de groep. Zonder afgunst werden de nieuwe leden warm ontvangen en opgenomen in de groep. Om meteen in het diepe gegooid te worden met prachtige workshops voor de zang! Wat waren dat fantastische avonden waarbij de mannen jullie op hoogtes brachten waarvan velen van jullie zelf niet wisten dat je het kon! Heel bijzonder!

Maar dat was afgelopen jaar… op naar het nieuwe jaar. Ik kan jullie vertellen dat er achter de schermen al hard gewerkt wordt. Bestuur is flink bezig om koersen uit te zetten, Jessica en ik zijn bezig met uitwerken van de plannen en visie, zodat we straks goed voorbereid aan de slag kunnen gaan. We willen dan ook graag het nieuwe jaar gaan starten met een gezamenlijke kick-of met z’n allen, waarbij we met het CT alles presenteren over hoe het eruit gaat zien en wat de speelstijl wordt (wat voor velen al redelijk bekend is).
Dus laten we hopen dat we 2020 snel achter ons kunnen laten, dat deze zooi snel is opgelost en dat we ons zo snel mogelijk weer kunnen bezig houden met waar we van houden! Zingen, dansen, spelen oftewel belachelijk goede shows maken!!!

Lieve mensen, ik wens jullie een hele fijne kerst en gelukkig nieuwjaar! En tot volgend jaar, dan gaan we er een BELACHELIJK LEUK, MOOI EN FANTASTISCH THEATERJAAR VAN MAKEN !!!!!!

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors