Nieuws

De laatste berichten

26 november 2020 - Pieten, postzakken en pepernoten in de Pannehoef

Helaas uitverkocht, er zijn nog wel kaarten beschikbaar voor de online voorstelling op 5 december

Klik hier voor meer info over de online voorstellingen om kaarten te boeken

Met cadeautjes, postzakken en enveloppen werd het podium van cultureel centrum Pannehoef in Oosterhout omgetoverd tot het postkantoor van Sinterklaas.

Afgelopen woensdag werd namelijk de eerste voorstelling van onze sinterklaasmusical Postzakkenpech opgevoerd.

♫ Hé, doe mee met de pietendans! Het is niet moeilijk. Nee, je hebt ‘m zo geleerd ♫ Zwaaien, strooien, klimmen en springen: voor de ruim 25 kinderen in pieten- en sinterklaaspakjes is het dansje van de Club van Sinterklaas in de pietendisco, voorafgaand aan de sinterklaasmusical, inderdaad appeltje-eitje. Na enthousiast met hun billen naar achteren en tong naar buiten gedanst te hebben op de Pieten Tsjoe Tsjoe Wa, krijgen ze van postbode Pien een envelop die ze goed bij zich moeten houden.

Groot geheim

Hun nieuwsgierigheid gewekt en met een flinke hand strooigoed, zoeken de kinderen vervolgens een plekje in de grote zaal. Hier vertelt Pien dat het haar eerste werkdag is op het officiële postkantoor van Sinterklaas, dus ze vindt het nog erg spannend. Ze zingt dat ze een groot geheim heeft, waar de kinderen haar misschien bij kunnen helpen. Op het moment dat ze dit wil delen, kruipen er ineens verschillende Pieten uit de postzakken. Een enkel kind slaakt een angstig kreetje.

Anderhalve meter afstand op Pakjesboot

Bijgekomen van de schrik, stellen Mopperpiet, Klungelpiet, Smulpiet en Wijze Piet zich voor aan de kinderen. Ze vertellen dat ze vanwege de coronamaatregelen niet mee mochten naar Nederland, omdat het anders erg lastig was om anderhalve meter afstand te houden op de Pakjesboot. Daarom zijn ze stiekem in postzakken geklommen. Niemand die hen ziet tussen al die cadeautjes! Eénmaal aangekomen in Nederland moeten de Pieten Sinterklaas weer weten te vinden, zodat ze alles kunnen voorbereiden voor Pakjesavond. Kan de postbode, samen met de kinderen, de Pieten misschien een handje helpen om hen bij Sinterklaas te brengen?

Op het puntje van hun kussentje

Met veel humor en ‘sinteractie’ worden de kinderen helemaal in het verhaal gezogen. Ze zitten op het puntje van hun kussentje en zoeken met zijn allen mee naar het telefoonnummer van Sinterklaas, die Pien op verschillende enveloppen heeft geschreven.

Eenmaal aan de telefoon spreekt Sinterklaas de Pieten streng toe, want hij had uitdrukkelijk gezegd dat ze niet mee naar Nederland mochten op de stoomboot. Pien zorgt er uiteindelijk voor dat de Pieten toch mee kunnen feesten. Eén voor één worden de kinderen naar voren geroepen om hun cadeautje op te halen. Met zijn allen pakken ze onder het genot van een glaasje ranja hun cadeautje uit, waarna de proppen pakpapier in de lucht vliegen. Vrolijk zwaaiend naar de Pieten, gaan de kinderen na het klinken van het dank u, Sinterklaasje weer met hun ouders mee.

Bijzijn is meemaken

Wilt u uw (klein)kind(eren) ook laten genieten van Postzakkenpech – de sinterklaasmusical? De voorstellingen van aanstaande zaterdag zijn inmiddels uitverkocht, maar voor woensdag 2 december (15 uur) zijn nog een aantal kaartjes beschikbaar voor de voorstelling in de Pannehoef. Kaartjes kosten € 5,- per kind, inclusief ranja, snoepgoed en een klein cadeautje. De voorstelling duurt +/- 50 minuten. Aansluitend is er een meet en greet met Sinterklaas. Reserveren is helaas niet meer mogelijk, alle kaarten zijn uitverkocht.

Kan uw (klein)kind er woensdag niet fysiek bijzijn? In samenwerking met Café De Beurs organiseren we op 5 december (14 uur) een online sinterklaasmusical, met aansluitend een livestream met Sinterklaas en zijn Pieten. Via deze link vindt u meer informatie en kunt u kaartjes bestellen.

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors