Nieuws

De laatste berichten

18 mei 2021 - Uitstel is nog geen afstel!

Toen corona nog maar net in ons midden was, werd duidelijk dat ‘Young Frankenstein’ in 2020 niet opgevoerd kon worden.

Het regieteam stak meteen de koppen bij elkaar om een alternatieve productie op de planken te brengen. Er werd een grote brainstorm georganiseerd waarin de leden in korte blokken nieuwe verhaallijnen konden bedenken met daartussen leuke breaks om te ontspannen. Aan het einde van dit brainstormweekend hadden we een basisidee voor een verhaallijn met nummers uit eerder gespeelde Con Brio musicals. Helaas konden we ook deze productie in 2020 niet ten tonele brengen, maar uitstel is nog geen afstel…

In 2021 bleek dat een grote productie nog steeds niet realistisch was. Vanuit het bestuur werd gevraagd of de regie aan de slag kon met de zelfgeschreven musical. Regisseur Bas de Bont verzamelde een aantal leden om zich heen en deze ‘denktank’ ging aan de slag met de verhaallijn. Voormalig lid Juul van der Aa heeft wederom meegewerkt aan het script en een aantal betrokkenen hebben creatief meegedacht of als testpubliek gediend.

Het creatief team gaf aan dat zij de schouders eronder wilden zetten, het bestuur gaf een GO en de leden werden ingelicht. Choreografe Roxanne Joosen haalde meteen de dansschoenen van stal om met het team aan de slag te gaan. Ondertussen werd er hard gewerkt aan de net-niet-definitieve versie van het script en de rolverdeling. Zo zaten we vorige week samen om een eerste scriptlezing te houden.

Vanavond starten we met repeteren en mag de hele wereld het weten: we staan in 2021 op de planken met de Con Brio Original-productie:

Vergaande Glorie

Een origineel Con Brio script van Juul van der Aa & Bas de Bont

Poster ontwerp door Studio Pienter

 

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors