Nieuws

De laatste berichten

29 maart 2020 - Wie is… de regisseur?

Dit jaar mogen we een regisseur verwelkomen met wie we nog niet eerder samenwerkten.

Best spannend… maar alle spanning was direct weg toen we Bas de Bont leerden kennen op onze eerste repetitie. Bas brengt zijn aanstekelijke plezier en tomeloze energie iedere keer weer op de groep over. Hij staat bekend om zijn inzet van gilly-gilly: een spelenergie die spelers kan laten stralen.

Maar wie is Bas? Hij begon zijn loopbaan in de theaterwereld als acteur. Op zijn 22e werkte hij in het ‘Land van Ooit’ waar hij vele verschillende rollen speelde. Daarna werkte hij in veel verschillende projecten: van educatieve projecten op scholen over bijvoorbeeld geweld tot improvisatiecabaret in grote theaters.

Na tien jaar in de schijnwerpers, begon hij aan een nieuwe uitdaging in de vorm van de HBO-opleiding theatermaker aan de Theater Academy in Tilburg. Inmiddels werkt hij al een aantal jaar als regisseur. In zijn coaching en begeleiding van spelers gebruikt hij zijn eigen ervaringen als acteur.

Bas wil dit jaar een fantastische voorstelling maken, maar ook zeker de spelers laten groeien en laten genieten van wat ze doen. “Als de spelers voluit genieten van de voorstelling die zij spelen, straalt dat af op het publiek en is de voorstelling al voor 80% geslaagd!”

Terug naar nieuwsoverzicht

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors