Vrijwilligers

Bouwploeg, Kap&grime, Kleding

Bouwploeg

Iedere productie tovert de decorploeg het podium van de Bussel om in een andere wereld. De bedenker van die droombeelden is al jarenlang Jan Huysmans. Jan speelde al in de eerste musical van Con Brio en is tevens het oudste lid. Als de rest van de spelers nog uitpuft van de vorige productie, is Jan al aan het schetsen voor de volgende. Daar zit een hoop tijd en passie in. Met veel toewijding werkt Jan aan tekeningen die veel creativiteit en vakmanschap tonen.

Vanaf februari voert de bouwploeg van zestien man de tekeningen uit. De mix van leden en vrijwilligers is een hechte club die iedere donderdagavond en zaterdag flink in de weer is met boren, zagen, schroeven en houtwerk. In het begin van de zomer sluiten zich nog meer leden en vrijwilligers aan. Zij gaan de decorstukken met papier-maché en verfkwasten te lijf voor de ‘finishing touch’.

Waar is genoeg ruimte voor de bedrijvigheid van zo’n grote groep? Bij Piet de Jong in Dongen vullen we de loods tot de nok toe met torens, regenbogen en complete kastelen, met hier en daar een wandelende olifant of een ontploffende vogel. De decorploeg van 2017 kreeg nog een extra beloning: een andere musicalvereniging kocht namelijk het decor van ‘Shrek’. Trots!
In de recensie van ‘De 3 Musketiers’  werd het decor gecomplimenteerd, een prachtig compliment voor de decorploeg. Nu hopen op een AMA-nominatie!
Kap&Grime

Dit kap-en-grimeteam is negen man sterk. Een sterke voorbereiding zorgt voor onze topvorm tijdens het speelweekend. We knallen achter de schermen. In hoog tempo krijgen alle spelers kap en grime die nog meer karakter geeft aan hun rol. Zo zetten zij de mooiste personages neer op het podium. Elk jaar zijn we kritischer. We verbeteren technieken en hierdoor leveren we steeds hogere kwaliteit. Het is gewoon topsport. In het theater spelen we de wedstrijd en moeten we scoren. Komt bepaalde grime of kap niet over? Binnen twee minuten sturen we bij. Elke productie is een grote uitdaging en we gaan gaan die ieder jaar ontzettend graag aan met z’n allen. Geloei van föhns, afvallende plakneuzen, sissende stijltangen en tien spelers in de rij voor de basis. Maar wij houden het hoofd koel. In onze stoelen komen spelers even tot rust. Kunnen ze zich concentreren. Vinden ze een luisterend oor als een scène of lied anders liep dan ze wilden. Iedere keer gaan we voor het beste resultaat. Zelfs op zondagochtend om 7 uur.
We hopen dat onze inzet en kwaliteit ons ooit de AMA-nominatie voor beste kap en grime oplevert. Wie weet wel met onze laatste productie ‘De 3 Musketiers’.
Kleding

Een nieuw team onder de creatieve leiding van een oude bekende Ank van Rooij.
Een team dat bestaat uit een paar oude bekenden en een paar nieuwe vrijwilligers gaat aan de slag met de prachtige ontwerpen van Ank voor de productie ‘Young Frankenstein’.

 

 

Ik ben Liesbeth Verbeek, geboren op 1 mei 1963 en inmiddels alweer 32 jaar getrouwd met Paul. We hebben één dochter genaamd Coco, een schoonzoon en een kleinzoon. Het tweede kleinkind wordt half april verwacht.
Ik heb ongeveer 10 jaar als freelancer theaterkostuums gemaakt. Verder heb ik een lange geschiedenis bij de Oosterhoutse Nieuwjaars Revue. Laatst zag ik een filmpje over de revue van 1995 en hier zag ik nog een pierrot pak dat ik had gemaakt! Ik ben er een tijdje tussenuit geweest omdat ik het te druk had met eigen producties, maar nu ben ik blij dat ik weer meedoe met het team van Con Brio.

Hoi, mijn naam is Judith van Elten, 29 jaar en ik woon in Roosendaal. De meeste mensen zullen mij nog wel herkennen, want ik heb vanaf het begin heel wat jaren als speler meegedaan aan de musicals van Con Brio. Dit jaar heb ik besloten om te stoppen als spelend lid, maar ik heb nog wel aangeboden om te helpen bij het kledingteam! In mijn vrije tijd houd ik me veel bezig met kostuums verzamelen en maken, want cosplay is één van mijn grootste hobby’s. Dit is nog wel een grote uitdaging voor mij, maar ik heb heel veel zin om te gaan starten. Onder leiding van onze kleding-grootmeester Ank weet ik zeker dat de kostuums van ‘Young Frankenstein’ er fantastisch uit komen te zien!

Hallo, ik ben Gerda v.d. Bosch, geboren op 15 juni 1951 en al bijna 48 jaar getrouwd met Kees. We hebben samen twee zoons en twee prachtige kleinkinderen genaamd Emma en Job.
Ik ben dol op theater en alles wat eromheen hangt. Ik werk al jaren mee bij de kleding bij de Oosterhoutse Nieuwjaarsrevue, bij het Openluchttheater en nu alweer een aantal jaren bij Con Brio. Ook dit jaar ga ik weer proberen mijn steentje bij te dragen!

 

Ik ben Ria Brouwers, 70 jaar en gehuwd met Jan.
Ik hou van creatief bezig zijn, ik maak al jaren zelf (met hulp) mijn eigen kleding!
Daarnaast borduur ik op mijn borduurmachine allerlei dingen en ik werk graag in de tuin.

 

 

Hallo allemaal, ik ben Jetty Mouw!
Leuk om mee te kunnen werken aan jullie productie; ik heb er zin in!
Ik ben 70 jaar en getrouwd, 3 dochters, 3 schone zonen en 6 kleinkinderen!
Ik woon en werkte in Oosterhout als leerkracht op de basisschool en daarnaast heb ik jarenlang naailes gegeven in de avonduren! Officieel ben ik nu met pensioen, maar als vrijwilliger met verschillende taken heb ik een aardige daginvulling, waar ik veel plezier aan beleef.
Ik heb redelijk veel ervaring op het gebied van naaien, waaronder ook kostuums voor toneel en musicals; leuk om dit weer op te pakken, maar vooral om dit in teamverband te doen!
Ik hoop op een leuke samenwerking met het hele team van Con Brio en in ieder geval tot ziens!

 


Deel paginaShare on Facebook
Facebook

Producties

waar we trots op zijn

Bekijk al onze producties

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors