Vrijwilligers

Bouwploeg, Kap&grime, Kleding

Bouwploeg

Iedere productie tovert de decorploeg het podium van de Bussel om in een andere wereld. De bedenker van die droombeelden is al jarenlang Jan Huysmans en sinds de laatste jaren doet hij dit samen met Stijn van Uitert. Als de rest van de spelers nog uitpuft van de vorige productie, zijn Jan en Stijn al aan het schetsen voor de volgende. Daar zit een hoop tijd en passie in. Met veel toewijding werken ze aan tekeningen die veel creativiteit en vakmanschap tonen.

Vanaf februari voert de bouwploeg van zestien man de tekeningen uit. De mix van leden en vrijwilligers is een hechte club die iedere donderdagavond en zaterdag flink in de weer is met boren, zagen, schroeven en houtwerk. In het begin van de zomer sluiten zich nog meer leden en vrijwilligers aan. Zij gaan de decorstukken met papier-maché en verfkwasten te lijf voor de ‘finishing touch’.

Waar is genoeg ruimte voor de bedrijvigheid van zo’n grote groep? Bij Piet de Jong in Dongen vullen we de loods tot de nok toe met torens, regenbogen en complete kastelen, met hier en daar een wandelende olifant of een ontploffende vogel. De decorploeg van 2017 kreeg nog een extra beloning: een andere musicalvereniging kocht namelijk het decor van ‘Shrek’. Trots!
Kap&Grime

Het kap-en-grimeteam. Een sterke voorbereiding zorgt voor onze topvorm tijdens het speelweekend. We knallen achter de schermen en in hoog tempo krijgen alle spelers kap en grime die nog meer karakter geeft aan hun rol. Zo zetten zij de mooiste personages neer op het podium. Elk jaar zijn we kritischer. We verbeteren technieken en hierdoor leveren we steeds hogere kwaliteit. Komt bepaalde grime of kap niet over? Binnen twee minuten sturen we bij. Elke productie is een grote uitdaging en we gaan gaan die ieder jaar ontzettend graag aan met z’n allen. Geloei van föhns, afvallende plakneuzen, sissende stijltangen en tien spelers in de rij voor de basis. Maar wij houden het hoofd koel.We hopen dat onze inzet en kwaliteit ons ooit de AMA-nominatie voor beste kap en grime oplevert. Wie weet wel met onze laatste productie ‘Curtains’

 


Producties

waar we trots op zijn

Bekijk al onze producties

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors