Vrijwilligers

Bouwploeg, Kap&grime, Kleding

Bouwploeg

Iedere productie tovert de decorploeg het podium van de Bussel om in een andere wereld. De bedenker van die droombeelden is al jarenlang Jan Huysmans. Jan speelde al in de eerste musical van Con Brio en is tevens het oudste lid. Als de rest van de spelers nog uitpuft van de vorige productie, is Jan al aan het schetsen voor de volgende. Daar zit een hoop tijd en passie in. Met veel toewijding werkt Jan aan zijn tekeningen die veel creativiteit en vakmanschap tonen.

Vanaf februari voert de bouwploeg van zestien man de tekeningen uit. De mix van leden en vrijwilligers is een hechte club die iedere donderdagavond en zaterdag flink in de weer is met boren, zagen, schroeven en houtwerk. Heel veel hout. In het begin van de zomer sluiten zich nog meer leden en vrijwilligers aan. Zij gaan de decorstukken met papier-maché en verfkwasten te lijf voor de ‘finishing touch’.

Waar is genoeg ruimte voor de bedrijvigheid van zo’n grote groep? In Dongen aan de Eindsestraat bij Piet de Jong vullen we de loods tot de nok toe met torens, regenbogen en complete kastelen met hier en daar een wandelende olifant of een ontploffende vogel. De decorploeg van 2017 kreeg nog een extra beloning. Een andere musicalvereniging kocht namelijk het decor van ‘Shrek’. Trots!
In de recensie van “De 3 Musketiers” werd het decor gecomplimenteerd, iets wat een prachtig compliment is voor de decorploeg, nu hopen op een AMA nominatie!
Kap&Grime

Dit kap-en-grimeteam is negen man sterk. Een sterke voorbereiding zorgt voor onze topvorm tijdens het speelweekend. We knallen achter de schermen. In hoog tempo krijgen alle spelers de kap en grime die nog meer karakter geven aan hun rol. Zo zetten zij de mooiste personages neer op het podium. Elk jaar zijn we kritischer. We verbeteren technieken en leveren nog hogere kwaliteit. Het is topsport. In het theater spelen we de wedstrijd en moeten we scoren. Komt bepaalde grime of kap niet over? Binnen twee minuten sturen we bij. Elke productie is een grote uitdaging. We gaan die ieder jaar ontzettend graag aan met zijn allen. Geloei van föhns, afvallende plakneuzen, sissende stijltangen, tien spelers in de rij voor de basis. We houden het hoofd koel. In onze stoelen komen spelers even tot rust. Kunnen ze zich concentreren. Vinden ze een luisterend oor als een scene of lied anders liep dan ze wilden. Iedere keer gaan we voor het beste resultaat voor die spelers. Zelfs op zondagochtend om 7 uur ‘s.
We hopen dat onze inzet en kwaliteit ons ooit de AMA-nominatie voor beste kap en grime oplevert. Wie weet wel met onze laatste productie “De 3 Musketiers”
Kleding

Helaas gaat dit team ons na 5 producties verlaten maar wat hebben wij genoten van hun prachtige kleding. Zij waren onze steun en toeverlaat en we gaan hun vreselijk missen. Dank jullie wel lieve dames voor alle prachtige creaties!


Deel paginaShare on Facebook
Facebook

Producties

waar we trots op zijn

Bekijk al onze producties

Ontvang onze nieuwsbrief

en blijf op de hoogte

Op de hoogte van onze voorstellingen en andere activiteiten!
Schrijf u dan in en wij laten maximaal 6 keer per jaar van ons horen!

Onze sponsors